Wie zijn wij?

't Kwassie van de Parkstraat

't Kwassie op parkstraat. Anno 1978.
’t Kwassie is een icoon in de Zaanstreek. In 1979 is het ontstaan vanuit een lijstenmakerij in een schitterend houten huis op de Parkstraat. 

‘t Kwassie , Zaans voor penseel, kreeg ruimte om kunstenaarsmaterialen te verkopen. Veel klanten herinneren zich nog dit mooie pand en wat voor een unieke winkel het was.

't Oude Badhuis in Amsterdam-Noord

't Oude Badhuis in Amsterdam-Noord.

’t Badhuis in Amsterdam Noord is ook zo’n bijzonder pand. Inmiddels is het een monument en architectonisch een onderdeel van het plan van Keppler. 

In het badhuis hadden we altijd een drukkerij, maar net als in ’t Kwassie kwam er een hoekje vrij voor creativiteitsmaterialen. In 1999 hebben wij de drukkerij gesloten en ons volledig gericht op kunstenaarsmaterialen.   

Als een echte ondernemersfamilie zagen wij een kans toen ’t Kwassie in 2007 in de verkoop kwam. Helaas was het niet meer mogelijk om te blijven op de Parkstraat. Het huis was verkocht.

Helemaal op onze plek

Het nieuwe team op de nieuwe locatie in de Zaanbocht

Na veel omzwervingen in de Zaanstreek heeft ’t Kwassie in 2017 definitief zijn plek gevonden in de Zaanbocht in Wormerveer.

Te midden van andere familiebedrijven voelen wij ons daar helemaal thuis. 

Wat tegenwoordig 't Kwassie kenmerkt is dat de oude normen en waarden worden hooggehouden en de nieuwe technologie omarmt. 

't Kwassie is weer de snoepwinkel voor elke creativeling, net als toen op de Parkstraat

Hoe kies je lijst uit?

Jouw moment in een lijst!

1 van 3