Socks Rocks!

Socks Rocks!

Socks Rocks!
Laat ik het eerlijk bekennen: Ik hou van sokken breien. In mijn ongelofelijke druk leventje heb ik weinig rustpunten. Dan kom je weinig toe aan grote projecten. Met veel bewondering luister ik naar mijn klanten die weer een prachtige deken hebben gemaakt. Of een prachtige inbrei- of fair-isle trui hebben gefabriceerd met wel honderdduizend kleuren.
Ik beken. Zulke projecten blijven in mijn kast liggen. Natuurlijk begin ik met goede moed, maar dan pak ik toch maar weer mijn sokken. Wat een genoegen vind ik daarin. En wat een mogelijkheden!
Opzetten op 4 naalden, nou ja, inmiddels op 5 breinaalden, want dat is handiger met de hiel en de teen. Inmiddels kan ik een pagina vol schrijven over de hiel. Geworsteld heb ik, het zweet stond in mijn mijn naalden. Maar, ik heb overwonnen. De Hollandse hiel, de boemerang hiel, inmiddels hebben ze geen geheimen meer voor mij. 
Daarna de mooie overloop naar de voet. Iedere sokkenbreier controleert het werk van zijn collega door te kijken of daar geen gaatje zit. Want een gaatje in de overgang van de hiel naar de voet? Meewarig wordt je aangekeken. Leuk geprobeerd, maar net niet. 
Heerlijke kerstsokken
Het fijne van sokken-breien is dat je in een klein project alle technieken kan oefenen. Minder of meerderen is geen probleem meer. Ook inbreien of fair-isle is mogelijk. In de winkel vind je dan ook zulke mooie garens. De verloop garens maken het steeds weer een verrassing hoe je sok eruit komt te zien. 
Inmiddels draagt de hele familie mijn sokken. Mijn moeder, op leeftijd, heeft nu altijd warme voeten. Zelfs mijn kinderen dragen ze, want ik dan weer een wonder vindt! Het is dan ook een klein cadeautje van liefde dat je aan iemand geeft. Inmiddels staat er een rij wachtende en kan ik beter een nummertjes automaatje aanschaffen.
Noestig brei ik door!

2 comments

  • kgnaxJWMbrj

    KBdtewxpcX

  • BDyYwSCpbKhWLuPo

    GxQESnrgiIh

Leave a comment

Language
Dutch
Open drop down