Alles over kleur RSS

Alles over kleur, Aquarel, Penselen, Schilderen, Tekenen, Verf -

Herinneringen en de sfeer komen in je schetsboek meer tot uiting dan dat je door een fotoboek bladert. Je zult zien dat familie, vrienden en bekenden liever in je Watercolourbook kijken dan in een fotoalbum.

Read more

Alles over kleur, Penselen, Schilderen -

Er zijn honderden soorten penselen te koop. Welke keuze moet je maken in dit enorme assortiment? Om te beginnen is de verftechniek bepalend voor je penseelkeuze. (Door: rob Wijnands)

Read more

Alles over kleur, Schilderen, Tekenen -

Welke schilderondergrond gebruik ik?

Gelukkig is in de kunst niets verboden of verplicht, maar als je bijvoorbeeld bij gemengde technieken niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan, kun je beter van te voren uitzoeken wat de beste schilderondergrond is voor je werkstuk. In dit artikel laat Rob Wijnands een aantal verschillende ondergronden zien. Hij geeft ook advies over hoe jij je werkstuk zelf zo mooi mogelijk kunt inlijsten. 

Read more

Kleuren mengen en kleurenleer In de kleurenleer zijn er van oudsher drie primaire kleuren:  geel, blauw en rood.  Door twee van deze  primaire kleuren in gelijke hoeveelheden met elkaar te mengen, krijgen we de secundaire kleuren: oranje (geel en rood), violet (rood en blauw) en groen (blauw en geel). Een kleur gemengd uit twee secundaire kleuren noemen we een tertiaire kleur. (Geschreven door: Renate Rolefes) De kleuren rood, geel en blauw zijn bijzondere verfkleuren. Het zijn namelijk kleuren die niet kunnen worden gemaakt door andere kleuren te mengen. Daarom worden ze de primaire (eerste) kleuren genoemd en zijn ze heel belangrijk. De...

Read more

Language
Dutch
Open drop down